Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Könyvelő kiválasztása

article preview

A könyvelés nem egyszerű munka, ráadásul könyvelőt találni, főleg jót, szintén nem könnyű művelet. A vállalkozónak a könyvelő a bizalmi munkatársa, úgy is szokták mondani, hogy a cégvezetőnek két legjobb barátja van: az ügyvédje és a könyvelője. Tehát a megfelelő könyvelő megtalálása és megbízása kulcskérdés!

Hogyan válasszunk jó könyvelőt?

1.       Csakis regisztrált, mérlegképes könyvelőben gondolkodjunk!

2.       Személyes találkozó nélkül ne bízzunk meg könyvelőt, hiszen valószínűleg    hosszú távon fogunk együtt dolgozni, ezért nagyon fontos, hogy ez a kapcsolat biztos alapokra épüljön. Lényeges az első benyomás, kölcsönös szimpátia, akivel könnyű megtalálni a közös hangot és szívesen egyeztetünk akkor is, ha erre esetleg gyakrabban lenne szükség.

3.       A jó könyvelő egyik legjellemzőbb ismérve, hogy érti a szakmáját és a bizonylatok lekönyvelésén túl az összefüggéseket is azonnal észreveszi.

4.       Egy vállalkozás életében rengeteg a határidő. Kincset ér az olyan könyvelő, aki rendszeresen és időben figyelmeztet az adókötelezettségek esedékességére.

5.       Nincs kétegyforma vállalkozás és ugyanolyan cégvezető. Minden ember más, mindenki szereti a személyre szabott megoldásokat, ezért választásnál részesítsük előnyben azokat a könyvelőket, akik kellőképpen rugalmasan kezelik az egyedi igényeket, és a szolgáltatásukat az adott vállalkozás igényeihez tudják igazítani.

6.       Célszerű, ha a könyvelőnek van felelősség biztosítása. Bár jelentős költséggel jár, minden felelős könyvelő rendelkezik vele.

7.       Ha megvan a kiválasztott könyvelő, akkor jöhet a szerződéskötés mely részletesen tartalmazza az együttműködés feltételeit.

8.       Ne az ár legyen a döntő szempont. Tartsuk szem előtt, hogy a könyvelési díjak az elvégzett munka minőségének és mennyiségének függvényében alakulnak.

 

Elképzelte milyen lehet egy olyan könyvelővel együttműködni, aki a fenti szempontok mindegyikének megfelel?

Van már könyvelője, de váltani szeretne?

Forduljon hozzánk bizalommal!

 
 Archívum

Naptár
<< Július / 2020 >>