Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ha váltani szeretnénk

article preview

„Vannak olyan dolgok az életünkben, amelyekre szinte nem is figyelünk, de a tudatalattink mégis törekszik rá; az állandóság.

Szinte felvidulunk, ha a hentesünk ránk kacsint, és csomagolja a gyönyörű vesepecsenyét, ha a nagy rohanásunkban a fodrászunk integet, hogy a sort előzve üljünk a székbe, ha a pincérünk pontosan akkor teszi elénk az ételt, amikor elfoglaljuk a helyünket, ha a kedvenc kocsmánkban kérdés nélkül tolják elénk a „szokásosat”....

És van, amikor valamiért megtörik a varázslat, amikor úgy érezzük, hogy már nem mi vagyunk a legfontosabbak, vagy amikor kényszerűen keresnünk kell más állandóságot, mert megváltoznak a körülményeink, mert elköltözünk, mert többre vágyunk, mert kevesebb is elég, vagy éppen meg sem tudjuk magyarázni, hogy miért, csak mást szeretnénk. „

A könyvelő is egy bizalmi személy, akit nehezen fogadunk el, és nehezen válunk el tőle, mégis akadhatnak olyan helyzetek, állapotok, amikor elgondolkodunk a válás szükségszerűségén....

Hogyan váltsunk könyvelőt, mi a könyvelőváltás menetrendje?

1. Válasszuk ki az új könyvelőt, és alaposan beszéljük át, hogy mit szeretnénk, mit várunk tőle.

2. A váltás a mi döntésünk, ezért azt ne várjuk el, hogy majd a két könyvelő egymás között, szakmai alapon le fogja vezényelni úgy, hogy nekünk nem kell tenni semmit sem. Érthető módon az egyik könyvelő lezár egy szakaszt, míg a másik könyvelő nem akar foglalkozni a múlttal, ő egy új szakasz kezdete. Minden könyvelő a saját “szakaszáért” vállal felelősséget.

3. Ha már megállapodtunk az új könyvelővel, akkor időben közöljük a régi könyvelővel a döntésünket. Legyen elegendő ideje előkészíteni az átadás-átvételt, lezárni a függő ügyeket, biztosítani a zökkenőmentes átmenetet.

4. Megfelelő időpont a váltásra jellemzően egy-egy ciklus (hónap, negyedév, adóév, naptári év) utolsó napja, ennek megfelelően, figyelembe véve a tennivalókat, a váltás fordulónapját megelőzően legalább egy hónappal közöljük a szándékot a régi könyvelővel.

5. Következő lépésként adjunk az új könyvelőnek meghatalmazást, hogy az Ügyfélkapun keresztül hozzáférhessen teljes joggal az ügyintézéshez szükséges felületekhez.

6. Az átadás-átvételt célszerű részletes jegyzőkönyvben rögzíteni.

 

Ha úgy érzi, épp itt az ideje a könyvelő váltásnak, akkor ne halogassa a lépést, tegye meg.

Azt szokták mondani, hogy akkor kellett volna könyvelőt váltani, amikor először megfogalmazódott Önben a kétely..... A második legjobb időpont most van!

 

 

 
 Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2020 >>