Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mai aktuális: SZJA tervezet

article preview

2019. március 14-től a kerti csapot kinyitva is az jön az arcunkba, hogy a NAV közzétette az elektronikus felületén a 18SZJA bevallás-tervezetet, amit csak kitt és katt, és hurrá!  

A NAV – szakszerűen és értelmesen – bevallás TERVEZET (!!) közzétételéről beszél.

Az értelmes vállalkozó nem könyvelőt tart, hanem a könyvelő egyike azon legfontosabb munkatársainak, aki nélkül fontos döntéseket nem hoz!

Tehát mit  NE TEGYEN?

NE FOGADJA EL – PÁR KATTINTÁSSAL SEM – A BEVALLÁS TERVEZETET, HA NEM EGYEZTETETT ELŐTTE KÖNYVELŐJÉVEL, ADÓTANÁCSADÓJÁVAL!

Az értelmes vállalkozó nem azért hatalmazza meg a könyvelőt, hogy a meghallgatása nélkül bedőljön a média hozzá nem értő zengedezésének!

Vitán felül áll a NAV jószándéka akkor, amikor a rendelkezésre álló adatokból összeállít egy bevallástervezetet, és ezt felajánlja áttekintést követő elfogadásra. De a legnagyobb jószándék ellenére sem találhatja ki a NAV, hogy pl. a családi járulékkedvezményt hogyan akarjuk megosztani, a munkaviszony mellett tevékenykedő szja-s egyéni vállalkozó 13-as lapját, és még sorolhatnánk tovább.

Ez egy bevallás TERVEZET , ami egy szakember számára megfelelő mankó ahhoz, hogy a végső bevallás kialakításánál számoljon vele.

Hallgasson a józan eszére mindenki, és mielőtt a kattintgatás mámorába esne, adjon esélyt a hozzáértőnek!

A meggondolatlan elfogadásból származó esetleges károkért, hátrányokért semmilyen közösséget nem lehet vállalni, helyrehozásukért (önellenőrzéséért) jobb esetben “csak” a könyvelő munkadíjával kell számolni.

Mit tegyen?

Ha már valakinek sürgős kattintgathatnéka van, akkor mindössze annyit tegyen, hogy rendelkezzen az adó 2 x 1%-os felajánlásáról!

Sokat segít, ha kikeresi a rendelkező felületen, hogy kinek ajánlja fel az 1%-okat. Ne hagyja senki ezt a részt figyelmen kívül, a civil szervezeteknek minden morzsa nagyon jó szolgálatot tesz.

Köszönet, ha megfontoltan együttműködik mindenki a legfőbb munkatársainak egyikével, a könyvelőjével!

 
 Archívum

Naptár
<< Július / 2020 >>